شرح و بسط معارف اسلامی را باید از متفکران ژرف اندیشی آموخت که در نزد همگان به علم و دانش و صفای باطن و تهذیب نفس، شناخته شده اند.
بی تردید علامه سید محمدحسین طباطبائی از عالمان برجسته ای است که نزد همگان به این صفات شهره است. وی با سخت کوشی و تامل و دقت و از سر اخلاص به فراگیری علوم همت گمارد و با هوشیاری در مسیر تهذیب نفس و عرفان پای گذاشت؛ از همین رو، آثاری که از وی به جا مانده جاذبه ویژه ای دارد و با بهره مندی از عقلانیت و معنویت عقل و قلب مخاطبان را سیراب می سازد.
از سالیان قبل، آثار ایشان چاپ شده بود اما استاد سید هادی خسروشاهی از سالیانی دراز و با اجازه ی شخص آن بزرگوار، همه ی آنها را - غیر از تفسیر المیزان- با دقت تنظیم، تصحیح، ویرایش و آماده ساخته و برای چاپ به موسسه بوستان کتاب سپردند که به تدریج در 20 جلد منتشر گردید.
اینک برای نظم و انسجام بهتر، همه آنها را تحت عنوان «مجموعه آثار علامه طباطبائی» در 9 جلد تقدیم علاقه مندان شده است.
جلد دوم این مجموعه شامل کتاب های: شیعه و رسالت تشیع در دنیای امروز می باشد.
شیعه :
شیعه تفسیر درست تعالیم قرآن و سیره نبوی را در پیروی از اهل بیت پیامبر (ص) می داند این گرایش از نخستین سال های صدر اسلام پدید آمد و در پیروی مطلق از اهل بیت پیامبر تجلی و استمرار یافت.
داستان شکل گیری شیعه مشکلات و موانعی که بر سر راه آن ایجاد شد, تهمت های ناروا به شیعه, چگونگی مرجعیت اهل بیت (ع) پی ریزی علوم توسط آنان, طرز تفکر فلسفی در بیان آنان, پاسخ به شبه ها و سوالات گوناگون, از جمله مباحثی است که در این کتاب از آنها به طور مستند و منطقی بحث شده است.
این اثر که شامل گفت وگوی علامه طباطبائی با پروفسور «هانری کربن» در سال 1340 هجری شمسی است، به کوشش استاد سیدهادی خسروشاهی برای چاپ آماده و منتشر شد.
رسالت تشیع در دنیای امروز (گفت و گویی دیگر با هانری کربن) :
بر اساس محتوای این کتاب، رسالت تشیع، بسط توحید و گسترش اسلام براساس آموزه های اهل بیت(ع) است. عالمان شیعی، از همان سده های نخستین، با همت هایی کوه سان، همین راه و روش را پیموده و با حفظ هویت خود، در مسیر «وحدت اسلامی» گام نهاده اند.
اثر حاضر، یکی از تلاش های علمی متفکر بزرگ شیعی، حضرت علامه طباطبایی است که در آن به این موضوعات بشارت مذهبی تشیع، معادشناسی از نظر شیعه، پیدایش سیر معنوی و عرفانی می پردازد. این اثر همچنین با توضیحات و مستندسازی مرحوم آیت الله احمدی میانجی، غنای بیشتری یافته است.
در انتهای کتاب حاضر، نمایه ای از اعلام، کتاب ها و مکان ها وجود دارد.